Tillbaka till vårt utbud

Zirkonia

Det finns mängder med olika zirkonia att välja mellan. Vi har noggrant valt två olika varianter för att täcka de flesta indikationer.

 

Argen ht+

Vårt vanliga zirkonia används som skelettmaterial. Vi färgar in materialet för att få bästa estetiska förutsättningar. Det är semitransluscent och har mycket bra styrka med 1250 MPa vilket gör det till vårt basmaterial. För bästa resultat använder vi det vid större konstruktioner (upptill 14 led). I estetiska fall skiktar vi porslin facialt och låter kontaktytor vara rent zirkonia. På det sättet kombinerar vi styrkan i materialet med patientens önskemål utan att kompromissa med långtidsöverlevnad.

 

ARGEN Multilayer

För entands, eller små ersättningar kan vi erbjuda ett multilayeralternativ. Vi har ett utmärkt zirkonia med skiktning i materialet och samtidigt en bra styrka kombinerat med mycket bra estetiska egenskaper. Begränsningen är 3 led och det har en styrka 850 MPa vilket är klart bättre än de flesta på marknaden. Detta är vårt standardalternativ vid mindre konstruktioner då det har estetik som matchar e.max samt dubbel styrka.

För större konstruktioner rekommenderar vi provning av en plastbro för inprovning. Då kan du kontrollera prepgränser samt diskutera utformningen med patienten. Dessa går också att beställa som temporära broar.